Wygląda na to że nie posiadasz zainstalowanego flash'a - jest on niezbędny do prawidłowego wyświetlenia strony.
Kliknij tutaj aby przejść do strony instalacji Flasha
Jesteś tutaj: Strona główna Menu Kuchnia polska

Kuchnia polska
Przystawki zimne :
Śledzik na trzy sposoby: w śmietanie z jabłkiem i cebulą, korzenny w oleju z cebulą i goździkiem natką pachnący,
Róże z łososia wędzonego z musem chrzanowym
Szczupak faszerowany w całości nutą bakalii
Schab na sposób warszawski z pastą chrzanowo- jajeczną
Carpaccio z polędwicy wołowej, z dodatkiem świeżego szpinaku oraz polskich rydzów, obsypane kaparami i rodzimym oscypkiem
Tatar ze śledzia w chlebie razowym
Deska mięs pieczonych i wędzonych u nas na miejscu według starodawnych receptur przez naszego szefa kuchni podane na dechach i półmiskach m.in. szynki, schaby, balerony, polędwiczki, boczki, słonina – Spyrka, salcesony, kaszanki, kiełbasy wiejskie, kiełbasy myśliwskie, kabanosy
Wybór pasztetów polskich z sosami i marynatami : pasztet po staropolsku ze śliwką i orzechami, pasztet z dzika, pasztet z zająca
Roladki z polędwiczek wieprzowych po kapucyńsku z serem pleśniowym, boczkiem wędzonym i zielonym pieprzem z dodatkiem sosu malinowego
Suszone pomidorki faszerowane puszystym Mascarpone
Zakąski ciepłe:
Pierogi z rozmaitymi farszami
Śliwki kalifornijskie zawinięte w bekonie
Tiftele z baraniny
Wątróbka drobiowa w boczku
Mini szaszłyczki z kurczaka
Pieczarki panierowane z sosem tatarskim
Mini szaszłyki z krewetek
Paluszki rybne z musem chrzanowym
Kiełbaska owinięta bekonem
Paluszki z sera minolette
Szaszłyki warzywne
Sałaty:
Sałata Bałtycka z łososiem wędzonym obficie polana sosem bazyliowym
Sałata z grillowanym kurczakiem, z dodatkiem świeżych warzyw z sosem chłopskim
Sałata Wypasiona z serami: kozim, owczym, delikatnym białym , na roszponce, cykorii, sałacie strzępiastej z sosem ziołowym
Szpinakowa Fantazja z serem gorgonzola i chrupiącym bekonem z sosem czosnkowym
Sałata kiełkowa: Apetyczny mix rozmaitych kiełków, soczystych pomidorów, sera bryndzy , zroszony delikatnym dipem ziołowym
Sałatka jarzynowa
Zupy:
Biała Polewka Oycowizna, na wędzonce z dodatkiem kurek, na kwaśnym mleku przyrządzona, świeżym koprem posypana
Tradycyjny żurek na zakwasie z chleba razowego z jajkiem i białą kiełbasą
Kwaśnica na wędzonym żeberku gotowana
Krem z grzybów leśnych
Kiszony barszcz czerwony
...i wiele innych
Drugie dania:
Filety soli zawinięte z paluszkiem krabowym w sosie winno – śmietanowym
Łosoś grillowany w sosie bazyliowym
Sandacz po polsku w sosie z grzybów leśnych
Kaczka pieczona z jabłkami w sosie wiśniowym
Kotleciki z polędwiczek wieprzowych w sosie z sera pleśniowego
Zrazy zawijane z ogórkiem kiszonym, słoninką i boczkiem wędzonym
I wiele innych